top of page

Båstad Explosion

Sveriges första nationella ungdomsturnering inom Padel. Sverigefinalen spelas sommaren 2022 i anrika Båstad där allt startade.

Teenage boys playing padel.jpeg

Om Båstad Explosion

Då vår huvudsponsor detta första år är Bullpadel kommer detta årets upplaga att gå under namnet Bullpadel Explosion. Det är en rikstäckande ungdomstävling med finalspel i Båstad. Uttagningstävlingar sker på regional nivå och följer Svenska Padelförbundets indelningar av regioner. Tävlingen har som målsättning att inspirera fler barn och ungdomar i landet att spela padel och syftar till att kombinera den ideella styrkan i svensk idrottsrörelse med padelns kommersiella kraft.

Om Båstad

På många sätt började padeln i Sverige sitt intåg i Båstad. I Båstad byggdes den första utomhus padelbana och Båstad Padelklubb är Sveriges äldsta padelklubb som bildades 2010. Dessutom spelades den första WPT-open och den första America vs. Europe, i just Båstad. Sedan flera år har Apelrydsskolan bedrivit nationellt padelgymnasium i Båstad. Sverigefinalen av Bullpadel Explosion spelas i Båstad sommaren 2022.

Fotograf-Karl-Olsson-Bastad-Kallbadhus-scaled.jpeg

Titel Partner

Tournament Partner

Svenska Padelförnudet.png
WAP.jpeg
bottom of page