top of page

Tävlingsinformation

Tävlingen vill inspirera fler barn och ungdomar i Norden att spela padel och har målsättningen att bli ett årligen återkommande event för att hjälpa nordisk ungdomspadel framåt. Båstad Padelklubb arrangerar tävlingen i samarbete med Bullpadel, Svenska Padelförbundet, Norska Padelförbundet och Danska Padelförbundet. 

Padel_explotion2022__mattjoko_MattiasNilsson-26.jpg
Padel_explotion2022__mattjoko_MattiasNilsson-134.jpg
Padel_explotion2022__mattjoko_MattiasNilsson-187.jpg
Padel_explotion2022__mattjoko_MattiasNilsson-76.jpg
Padel_explotion2022__mattjoko_MattiasNilsson-122.jpg
Padel_explotion2022__mattjoko_MattiasNilsson-109.jpg

Nordens bästa ungdomsspelare samlas i Båstad

Den 1-3 augusti i underbara Båstad kommer padeltalanger från Sverige, Norge och Danmark att göra upp om titeln som vinnare av Bullpadel Explosion 2024. Vägen till Båstad går via regionstävlingar över hela Sverige och även i år representanter från Danmark och Norge. De som går vidare därifrån får spela under finalveckan i Båstad. Se spelschema på Rankedin här.


Tävlingen genomförs i fyra olika grupper och upplägget i respektive åldersgrupp bestäms utifrån antalet deltagare. Padel television kommer att finnas på plats och sända matcher redan i gruppspelet och under final veckan. Vi kommer spela utomhus under finalen i Båstad om inte vädergudarna är på våran sida kan en del matcherna flyttas inomhus.

Finalen kommer att spelas på 3 olika platser i Båstad

Padel_explotion2022__mattjoko_MattiasNilsson-18.jpg
Padel_explotion2022__mattjoko_MattiasNilsson-122.jpg
Padel_explotion2022__mattjoko_MattiasNilsson-127.jpg

Hamnbanan i Båstad

Båstad Padelklubbs egen bana på klassisk mark i Båstad hamn med närhet till restauranger, barer och härlig sandstrand. Här spelar gruppspelsmatcher och samtliga finaler på lördagen.

Apelrydsskolans Padel

Padelgymnasiets bana ett stenkast från skolan där dessutom flera av deltagarna med familjer kommer att bo under finaldagarna.

Båstad Padel
Stationshuset

Tre utomhusbanor en lobb bort från Båstad station.

Regionskval

Vilken region i Sverige har flest och bäst padelspelare?

Vi har indelat Sverige i åtta regioner (som utgår från RF/Sisus distrikt) där ett eller två lag från varje region går vidare till riksfinalen. De fyra regionerna med flest anmälda lag i varje kategori får dubbla platser i Båstad och sammanlagt kommer 12 par i varje kategori från hela landet göra upp om den ärofyllda titeln som "Mästare, Bullpadel Explosion 2024".

Tävlingen är sanktionerad av Svenska Padelförbundet och tävlingarna kommer att genomföras med gruppspel där alla deltagande par garanteras minst två matcher. Inga plate-klasser eller placeringsmatcher spelas i regionskvalen.

 

Resultatet i gruppen bestäms av:

  1. Antal vinster

  2. Inbördes möte

  3. Set-skillnad

  4. Game-skillnad

  5. Vunna game

 

Skulle något lag tvingas lämna WO i någon match stryks samtliga resultat mot detta lag i tabellen. För att veta mer kring hur gruppindelning sker kan du trycka här (tävlingsreglerna).

Separata kval i Danmark och Norge kommer att spelas för att skicka de bästa paren till finalen.

Map of Sweden.png

Viktig Information

14-årsklasserna är öppna för alla tjejer och killar födda 2009 eller senare. 16-årsklasserna är öppna för alla tjejer och killar födda 2007 eller senare och det behövs ingen tidigare tävlingserfarenhet för att delta i Bullpadel Explosion.

 

Det krävs att man är medlem i en padelförening som är ansluten till Svenska Padelförbundet och att man ställer upp i den region där man är bosatt och som deltagarens förening tillhör. Båda spelarena måste alltså tillhöra samma region och observera att man enbart får anmäla sig i EN klass! 

 

God tävlingsanda och fair play är våra ledord och vi uppmuntrar att föräldrar och kompisar är med och hejar på sitt lag men gärna också applåderar när motståndarna gör bra prestationer. Schysst uppträdande mot såväl medspelare som motspelare är en självklarhet i Bullpadel Explosion.

 

Coachning från föräldrar eller tränare får endast ske mellan matcherna och inte under pågående match. Under såväl regionstävlingar som riksfinalen kommer det att finnas aktiviteter kring banorna för att göra det till en härlig upplevelse för både spelare och publik.

 

Vad krävs då för att anmäla sig till tävlingen med en kompis?

Precis som skrivits tidigare krävs ingen tidigare erfarenhet av att tävla men då padel är en av få sporter där oftast inte domare finns med är det viktigt att spelarna kan sköta räkningen själva och även har koll på de grundläggande reglerna. Det kommer alltid att finnas tävlingsledare på plats för att reda ut frågetecken om det skulle dyka upp någon situation som inte lyckas lösas. Räkna gärna högt och använd er av poängkulorna vid banorna.

Padel_explotion2022__mattjoko_MattiasNilsson-49.jpg
Padel_explotion2022__mattjoko_MattiasNilsson-56.jpg
Padel_explotion2022__mattjoko_MattiasNilsson-85.jpg
Padel_explotion2022__mattjoko_MattiasNilsson-161.jpg
bottom of page