Tävlingsinformation

Tävlingen vill inspirera fler barn och ungdomar i landet att spela padel och har målsättningen att bli ett årligen återkommande event för att hjälpa svensk ungdomspadel framåt. Båstad Padelklubb arrangerar tävlingen i samarbete med Bullpadel, WAP, WAP föreningar och Svenska Padelförbundet. 

Teenage Padel.png

Sveriges bästa ungdomsspelare samlas i Båstad

Under tre härliga dagar i underbara sommar-Båstad kommer padeltalanger från hela Sverige att göra upp om titeln som vinnare av Bullpadel Explosions första upplaga. Från Luleå i norr till Ystad i söder finns spelare med familjer på plats och vi ser fram emot att göra detta till ett härligt minne för alla inblandade! 

 

Tävlingen genomförs i fyra olika kategorier och upplägget i respektive åldersgrupp bestäms utifrån antalet deltagare. Padeltelevision kommer att finnas på plats och sända matcher redan i gruppspelet och vår förhoppning är att vädret är på vår sida så att Båstad får visa upp sig från sin allra bästa sida med spel på utomhusbanor.  Om inte vädergudarna är på våran sida kan den del matcherna förläggas inomhus om vädret skulle omöjliggöra spel utomhus.

Matcherna kommer att spelas på 3 olika platser i Båstad

Krukväxter kring banan 2 (2).jpg
Apelrydsskolan Padel.jpeg
Norrvikens banor.jpg

Hamnbanan i Båstad

Båstad Padelklubbs egen bana på klassisk mark i Båstad hamn med närhet till restauranger, barer och härlig sandstrand. Här spelar gruppspelsmatcher och samtliga finaler på lördagen.

Apelrydsskolans Padel

Padelgymnasiets bana ett stenkast från skolan där dessutom flera av deltagarna med familjer kommer att bo under finaldagarna.

WAP Norrviken

Två utomhusbanor med förmodligen Sverige bästa utsikt en bandeja bort från Apelrydsskolan.

F14

Fem finalpar pga av ett par olyckliga återbud gör att denna klass spelas som en rak serie där de två bästa lagen får mötas ännu en gång under lördagens finalspel. Precis som i övriga kategorier håller finalparen riktigt hög klass och åskådarna kommer få se riktigt bra padel.

P14

Elva finalpar gör upp om titeln och spelarna behöver komma i bra form till tävlingen. Gruppspel med 5 respektive 6 lag där de två bästa spelar semifinal. Match om tredje pris och final spelas på lördagen.

F16

Nio finalpar med representanter från hela landet gör upp i gruppspel (4 respektive 5 lag) där de två främsta spelar semifinal. Även match om tredje pris kommer att spelas. 

P16

Sex par spelar en rak serie där de två bästa möts i lördagens final.

Schema

Onsdag 20 Juli

Boende tillgängligt för de som bokat via organisationen och har rum på Apelrydsskolan. Det kommer även att finnas ett bemannat kansli vid Apelrydsskolan under kvällen. Vid kansli kan ni nödvändig information och deltagarna med familjer hälsas välkomna. För de som inte planerar att anlända till Båstad under onsdagen ges denna information mm istället på torsdagen.

Torsdag 21 Juli

Kansli för mottagning finns på Apelrydsskolan men för de som vill ta sig direkt till spelplats för första matchen finns den möjligheten. Matcherna beräknas starta kl. 10:00 och fortgå fram till kl. 18:00

På kvällen, med start kl. 19:00 kommer invigningsceremoni och "fiesta" med mingel, hamburgare, välkomsttal mm att äga rum i lokal på Apelrydsskolan. Vi hoppas ha alla deltagare, föräldrar och sponsorer på plats.  Det kommer finnas möjlighet att åka buss från Drivans vandrarhem ut till invigningsfesten. Mer information kommer längre fram. 

Fredag 22 Juli

Matcher hela dagen med start från kl. 09:00 till ca kl. 19:00. Kvällen lämnas till förfogande för deltagare och familjer.

Lördag 23 Juli

Den stora finaldagen där vi alla samlas kring hamnbanan och där alla finaler spelas. Uppvisningsmatch med elitspelare med Båstad-anknytning hinns också med under häftiga finaldag som avslutas med stor pris och avslutningsceremoni. Beräknas avslutas runt kl. 16:00 och önskas boende förlängas ytterligare en dag finns den möjligheten om det görs i tid. 

Regionskval

Regionsfinalerna

"Vilken region i Sverige har flest och bäst padelspelare?"

 

Vi har indelat Sverige i åtta regioner (som utgår från RF/Sisus distrikt) där ett eller två lag från varje region går vidare till riksfinalen. De fyra regionerna med flest anmälda lag i varje kategori får dubbla platser i Båstad och sammanlagt kommer 12 par i varje kategori från hela landet göra upp om den ärofyllda titeln som "Mästare, Bullpadel Open 2022". Tävlingen är sanktionerad av Svenska Padelförbundet och tävlingarna kommer att genomföras med gruppspel där alla deltagande par garanteras minst två matcher. Inga plate-klasser eller placeringsmatcher spelas i regionsfinalerna. Rangordningen i gruppen bestäms av 1) Antal vinster 2) Inbördes möte 3) Set-skillnad 4) Game-skillnad 5) Vunna game. Skulle något lag tvingas lämna WO i någon match stryks samtliga resultat mot detta lag i tabellen. För att veta mer kring hur gruppindelning sker kan du trycka här (tävlingsreglerna).

 • Skåne och Blekinge - WAP Skurup 2-3 april
  Se lottningen & resultat HÄR!

 • Dalarna, Gävleborg, Uppland - WAP Uppsala 2-3 april

 • Värmland, Örebro, Västmanland - WAP Lillån 2-3 april
  Se lottningen & resultat HÄR!

 • Jämtland-Härjedalen, Västernorrland - WAP Sundsvall 2-3 april

 • Småland, Östergötland - WAP Växjö 9-10 april
  Se lottningen & resultat HÄR!

 • Västra Götaland, Halland - WAP Lidköping 9-10 april

 • Västerbotten, Norrbotten - WAP Umeå 9-10 april

 • Gotland, Stockholm, Sörmland - WAP Rosersberg 9-10 april
  Se lottning & resultat HÄR!

14-årsklasserna är öppna för alla tjejer och killar födda 2008 eller senare. 16-årsklasserna är öppna för alla tjejer och killar födda 2006 eller senare och det behövs ingen tidigare tävlingserfarenhet för att delta i Bullpadel Explosion. Det krävs att man är medlem i en padelförening ansluten till Svenska Padelförbundet och att man ställer upp i den regionsfinal där man är bosatt och som deltagarens förening tillhör. Båda spelarena måste alltså tillhöra samma region och observera att man enbart får anmäla sig i EN klass!. ALLA deltagare får ett välkomstpaket med material från tävlingens titelsponsor BULLPADEL. God tävlingsanda och fair play är våra ledord och vi uppmuntrar att föräldrar och kompisar är med och hejar på sitt lag men gärna också applåderar när motståndarna gör bra prestationer. Schysst uppträdande mot såväl medspelare som motspelare är en självklarhet i Bullpadel Explosion. Coachning från föräldrar eller tränare får endast ske mellan matcherna och inte under pågående match. Under såväl regionstävlingar som riksfinalen kommer det att finnas aktiviteter kring banorna för att göra det till en härlig upplevelse för både spelare och publik.

Vad krävs då för att anmäla sig till tävlingen med en kompis?

Precis som skrivits tidigare krävs ingen tidigare erfarenhet av att tävla men då padel är en av få sporter där oftast inte domare finns med är det viktigt att spelarna kan sköta räkningen själva och även har koll på de grundläggande reglerna. Det kommer alltid att finnas tävlingsledare på plats för att reda ut frågetecken om det skulle dyka upp någon situation som inte lyckas lösas. Räkna gärna högt och använd er av poängkulorna vid banorna.